Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di farina di grano saraceno
- 50 g di farina tipo 00
- 5 g di bicarbonato di sodio
- 140 g di acqua minerale frizzante
- 25 g di grappa
- 250 g di formaggio tipo Casera a cubetti (1.5x1.5 cm)
- olio per frittura
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1440.6 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.9 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Crema per pandoro
10 Min
Risotto alla monzese
35 Min
Taroz
1h
Pisarei e faśö
35 Min
Torta paesana
1h 10 min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Crespelle alla valdostana
2sa
Risotto pere e Taleggio
40 min
Tarte tatin
2h 30min
Pizzoccheri
50min
Polenta taragna
1h 15min