Paier med kylling og purre

Paier med kylling og purre

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porsjoner

Składniki

Paifyll
  • vann
    800 g
  • kyllingbuljongpaste (se tips)
    1 ss
  • purreløk ; grønn del delt i biter; hvit del delt i skiver (1 cm) og satt til side
    500 g
  • gulrot delt i biter
    1
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    2 kvister
  • svart pepperkorn
    ½ ts
  • laurbærblad, tørket
    1
  • kyllinglår, uten skinn, uten bein
    700 g
  • smør, saltet
    60 g
  • timian, fersk kun blader
    2 kvister
  • salt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • kremfløte, 35 % fett
    200 g
  • maisstivelse
    30 g
Deig
  • cheddarost (moden)
    50 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    400 g
  • smør, usaltet
    200 g
  • xanthan gum
    1 ts
  • salt
    1 ts
  • egg
    1
  • grov sennep (glutenfri)
    40 g
  • vann
    3 ss
  • pilerotmel til dryssing
  • eggeplomme
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1330.7 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 3933.5 kJ / 936.5 kcal
Tłuszcz 60.3 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 35.4 g
Węglowodany 62.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie