Coq au vin blanc med polentamadeleines

Coq au vin blanc med polentamadeleines

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porsjoner

Składniki

Coq au vin blanc
  • kyllinglår med skinn og bein
    4
  • sjalottløk skrelt
    12
  • filetbacon, i skiver delt i biter (2 cm)
    200 g
  • timian, fersk kun blader
    2 kvister
  • rosmarin, fersk kun blader
    1 kvist
  • salt
    1 ts
  • pepper, fersk kvernet etter smak
  • hvitvin
    200 g
  • kyllingbuljongpaste (se tips)
    ½ ts
  • vann
    100 g
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    6 kvister
  • hvitløksfedd
    3
  • brun sopp, fersk delt i fire
    200 g
  • smør, saltet
    20 g
Polentamadeleines
  • smør, saltet pluss ekstra til smøring
    20 g
  • salvieblader, ferske
    12
  • parmesanost delt i biter (3 cm)
    40 g
  • polentamel (se tips)
    70 g
  • glutenfri melblanding (se tips)
    2 ss
  • natron
    ¼ ts
  • salt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    1 klype
  • egg
    1
  • kjernemelk
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 2088 mg
Białko 74.1 g
Kalorie 4016.3 kJ / 956.3 kcal
Tłuszcz 65.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 24.8 g
Węglowodany 16.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie