Tábua de fumados de peixe, pão de azeite e maionese de ervas

Tábua de fumados de peixe, pão de azeite e maionese de ervas

3.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 doses

Składniki

Pão de azeite
  • água
    160 g
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    400 g
  • azeite
    65 g
  • sal
    10 g
Maionese aromatizada
  • óleo de girassol
    250 g
  • ovo
    1
  • sumo de limão
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    1 c. chá de
  • ervas de Provence
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
Vinagrete
  • azeite
    40 g
  • sumo de limão
    20 g
  • cebolinho picado
    2 pés de
  • sal
    1 pitada de
Montagem
  • peixe-espada fumado
    150 - 200 g
    150 - 200 g truta fumada
  • salmão fumado
    150 - 200 g
  • carpaccio de polvo (ver dica)
    150 - 200 g
  • Azeitonas pretas s/ caroço q.b. p/ servir
    Azeitonas verdes s/ caroço
  • Tomate-cereja q.b. p/ servir
  • Alcachofra em óleo, escorrida q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 688 kcal / 2877 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 504 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...