Hollandaise sauce
TM6 TM5 TM31

Hollandaise sauce

4.2 (171 ocen)

Składniki

  • 4 egg yolks
  • 20 g lemon juice (approx. ½ lemon) or to taste
  • 1 pinch salt, to taste
  • 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
  • 130 g unsalted butter, chilled, cut into pieces (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
815.7 kJ / 194.2 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
0.3 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Błonnik
0.1 g
Sód
31.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy