![Hollandaise sauce Hollandaise sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52B4A1A6-C159-4714-8772-66786EAE32B2/Derivates/9A6A268C-0314-4DA5-950D-152F7D9B8214.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 egg yolks
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon) or to taste
- 1 pinch salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 130 g unsalted butter, chilled, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 815.7 kJ / 194.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 31.7 mg