![Béchamel sauce (TM6 - 1100 g) Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58636D4B-B47F-418D-8061-A7B3E3FCB6B7/Derivates/3001c181-9d44-412e-8392-2e9539643855.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1000 g milk
- 80 g plain flour
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 pinches ground black pepper
- 2 - 4 pinches nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1100 g
- Kalorie
- 6486.8 kJ / 1544.5 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 119.8 g
- Tłuszcz
- 101.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 64.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 2574.8 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Custard
10 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Custard (TM6)
15 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Mushroom risotto (TM6)
30 Min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Long-grain white rice
35 Min