Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sugar
- 200 g dark chocolate (min. 50% cocoa), cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs, separated
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393.8 kJ / 331.9 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 104.2 mg