Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva)
- 1 trozo de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
- 1 trozo de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
-
1
trozo de pecho de ternera (aprox. 200 g)
lub 1 trozo de falda de ternera (aprox. 200 g) - 1 trozo de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
- 30 - 40 g de unto
- 1200 g de agua
- 1 manojo de grelos (aprox. 300 g limpios)
- 2 chorizos semicurados (aprox. 200 g) (opcjonalnie)
- 350 g de patata chascada
- 6 patatas pequeñas (aprox. 300 g)
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1148.3 mg
Alternatywne przepisy
Guiso de ternera con verduras de invierno y cebada
4h 30min
Lubina a la portuguesa con patatas al vapor y judías verdes
2h
Caldo gallego exprés
30min
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Filloas
1h
Pote gallego de repollo
2 godz. 40 min
Tarta de naranja confitada
2j 30 menit
Judías de El Barco de Ávila con carrillera de ternera (Cocción lenta)
19 godz. 30 min
Menú: Pisto. Verduras con garbanzos y salsa de espárragos
1h
Empanada de maíz con congrio
2h
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min
Orejas de carnaval
30min