Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva)
- 1 trozo de morcillo de ternera (aprox. 200 g)
- 1 trozo de lacón (aprox. 200 g) previamente desalado durante 12 horas
-
1
trozo de pecho de ternera (aprox. 200 g)
lub 1 trozo de falda de ternera (aprox. 200 g) - 1 trozo de tocino entreverado curado (aprox. 200 g)
- 30 - 40 g de unto
- 1200 g de agua
- 1 manojo de grelos (aprox. 300 g limpios)
- 2 chorizos semicurados (aprox. 200 g) (opcjonalnie)
- 350 g de patata chascada
- 6 patatas pequeñas (aprox. 300 g)
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1148.3 mg
Alternatywne przepisy
Pote gallego de repollo
2 Std. 40 Min
Morcillo de ternera guisado con castañas
16 Std.
Caldo gallego exprés
30 min
Porrusalda
35 Min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1ωρ. 50 λεπτ.
Empanada de zamburiñas
1h 20min
Lubina a la portuguesa con patatas al vapor y judías verdes
2h
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35 Min
Filloas
1 Std.
Vieiras "Rias baixas"
1h 10 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min