Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina
- 75 g di burro, kalt, in Stücken
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua, kalt
Ripieno
- 700 g di cipolle, halbiert
- 40 g di burro
- 4 uova
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 ½ cucchiaino di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2671 kJ / 641 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 Min
Guacamole
5 Min
Feta al cartoccio
25 Min
Insalata di couscous
50 Min
Pizza Margherita
2 Std.
Hummus
5 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Torta salata con formaggio e porri
1h 5min
Crostata di cipolle e formaggio
1 Std. 15 Min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Quiche al mascarpone e pomodori
1 Std. 30 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min