Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 foglie di alloro, lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 900 g di canocchie (circa 20 cannocchie)
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 72.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min
Insalata di mare
1sa 30 dk
Seppie con i piselli
40 Min
Orata al sale
40 Min
Coda di rospo con verdure
40 Min
Insalata di polpo mediterranea
4 Std.
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1sa
Catalana di pesce e verdure
1sa 30 dk
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Insalata di polpo e patate (Bimby Friend)
40 Min
Moscardini al limone
30 Min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55min