![Cannocchie al Varoma Cannocchie al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5146061B-E421-4AB9-8E0B-CC02805EE315/Derivates/F66ABCCE-A9E7-4597-879C-D6EF477B7FF4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 foglie di alloro, lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 900 g di canocchie (circa 20 cannocchie)
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 72.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di sogliola e gamberi
50 Min
Insalata di mare
1h 30min
Capesante gratinate
30 Min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Catalana di pesce e verdure
1h 30min
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 Min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Branzino al sale aromatico
55 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min