Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g olive oil
- 6 - 8 chicken thigh fillets (depending on size)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 100 g dry white wine
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dark brown sugar (optional)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 red capsicum (approx. 220 g), deseeded, cut into slices
- 100 g fresh mushrooms, cut into slices
- 80 g pitted black olives (Kalamata or Spanish)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260.3 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1266.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Butter chicken
55min
Pea and ham soup
2h 20min
Beef ragu
1h 25min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Shepherd's pie
55min
Lamb spezzatino
1h 45min
Beef and pepper ragu
2h 15min
Hungarian goulash
1h 30min
Beef "Burgundy"
40min