Creamy coconut chicken curry

Creamy coconut chicken curry

4.7 588 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets (approx. 4 cm)
    700 g
  • olive oil
    2 tsp
  • brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
    1
  • garlic paste (see Tips)
    1 tsp
  • ginger paste (see Tips)
    1 ½ tsp
  • fresh green chillies trimmed and cut into halves (optional), plus extra sliced for garnishing
    1 - 2
  • tandoori paste (see Tips)
    90 g
  • tomato paste
    30 g
  • water
    100 g
  • almond meal (see Tips)
    20 g
  • chicken thigh fillets cut into pieces (approx. 3 cm)
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • coconut cream
    90 g
  • fresh coriander leaves only, torn into pieces, for garnishing
    6 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 325.8 kcal / 1368.8 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 9.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 689.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...