Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 2 tsp olive oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 1 - 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves (optional), plus extra sliced for garnishing
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 100 g water
- 20 g almond meal (see Tips)
- 500 g chicken thigh fillets, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tsp salt
- 90 g coconut cream
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1368.8 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 689.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Chicken and cashews
55 min
Butter chicken
55 min
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Easy satay chicken
40min
Chilli con carne
45min
Chicken in yoghurt
30min
Thai red chicken curry
30min
Chicken korma
45min
Thai chilli chicken and basil
30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min