![Creamy coconut chicken curry Creamy coconut chicken curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C969489-DD99-4AB9-B179-D2B3EA9D0258/Derivates/D8F79629-27A5-4336-9755-08DF7318DC39.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 2 tsp olive oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 1 - 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves (optional), plus extra sliced for garnishing
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 100 g water
- 20 g almond meal (see Tips)
- 500 g chicken thigh fillets, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tsp salt
- 90 g coconut cream
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1368.8 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 689.1 mg
Alternatywne przepisy
Tandoori paste
5 min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Easy satay chicken
40 Min
Butter chicken
55 Min
Beef stroganoff
35 Min
Chicken pad thai
55 Min
Chicken in yoghurt
30 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min