Tuna mornay

Tuna mornay

4.3 428 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    40 g
  • penne pasta
    300 g
  • boiling water for soaking
  • tasty cheese cut into pieces
    200 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • panko breadcrumbs
    60 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • plain flour
    2 tbsp
  • milk
    350 g
  • canned tuna drained
    425 g
  • canned sweet corn kernels drained (approx. 250 g after draining)
    410 g
  • canned creamed corn
    410 g
  • paprika
    ¼ tsp
  • salt to taste, plus extra to season
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste, plus extra to season
    ¼ tsp
  • lemon juice (optional)
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 638.3 kcal / 2680.9 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 60.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 1190.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...