Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra for garnishing
- 3 tsp olive oil
- 1200 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 - 70 g tamari, to taste
- 500 g skinless chicken breast fillets, cut into thin slices (6 x 1 cm)
- 300 g sweet corn cobs, kernels only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 178 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2054.2 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Chicken and cashews
55min
Butter chicken
55min
Pea and ham soup
2h 20min
Quick chicken curry
35 Min
Apricot chicken risotto
30min
Shepherd's pie
55min
Pumpkin soup
30min
Mashed potatoes
40min
Chicken cacciatore
50min
Chicken and almond stir-fry
30min