Corned beef with mustard sauce

Corned beef with mustard sauce

4.1 256 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • oil for greasing
  • water
    1500 g
  • whole cloves
    4
  • malt vinegar
    50 g
  • corned beef silverside
    900 - 1200 g
  • Kent pumpkin peeled and cut into pieces (5-6 cm)
    400 - 500 g
  • frozen green peas
    150 g
  • frozen corn kernels
    150 g
  • sauerkraut drained (see Tip)
    300 - 400 g
Mustard sauce
  • unsalted butter
    30 g
  • plain flour
    30 g
  • milk
    300 g
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • wholegrain mustard
    1 tsp
  • mustard powder
    1 ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 467.2 kcal / 1962.1 kJ
Białko 53.5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 760.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...