
Urządzenia i Akcesoria
Corned beef with mustard sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
water1500 g
-
whole cloves4
-
malt vinegar50 g
-
corned beef silverside900 - 1200 g
-
Kent pumpkin peeled and cut into pieces (5-6 cm)400 - 500 g
-
frozen green peas150 g
-
frozen corn kernels150 g
-
sauerkraut drained (see Tip)300 - 400 g
Mustard sauce
-
unsalted butter30 g
-
plain flour30 g
-
milk300 g
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
wholegrain mustard1 tsp
-
mustard powder1 ½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
467.2 kcal /
1962.1 kJ
Białko
53.5 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
17.4 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
760.7 mg