Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 1500 g water
- 4 whole cloves
- 50 g malt vinegar
- 900 - 1200 g corned beef silverside
- 400 - 500 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces (5-6 cm)
- 150 g frozen green peas
- 150 g frozen corn kernels
- 300 - 400 g sauerkraut, drained (see Tip)
Mustard sauce
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 300 g milk
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp wholegrain mustard
- 1 ½ tsp mustard powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1962.1 kJ / 467.2 kcal
- Białko
- 53.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 760.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Aussie potato salad
1 godz. 30 min
Zucchini slice
45 min
ANZAC biscuits
40 min
Vegetable stock paste
30 min
Creamy honey mustard chicken
1hod.
Classic meatloaf
1 Std. 35 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 godz. 20 min