
Urządzenia i Akcesoria
Baby-friendly Moroccan Minced Lamb with Aubergine and Quinoa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
lamb mince broken in pieces400 g
-
garlic cloves2
-
onions quartered200 g
-
olive oil10 g
-
aubergines washed, diced (3 cm)220 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
tomato purée50 g
-
sultanas50 g
-
chicken stock paste, homemade (see tips)40 g
-
water250 g
-
quinoa rinsed200 g
Wartości odżywcze na 160 g
Kalorie
263 kcal /
1105 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
0.2 mg