One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta

One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta

3.1 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    10 g
  • fresh basil leaves only, plus extra for garnishing
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • chicken breasts, skinless diced (2 cm)
    400 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • water
    1000 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • dried penne pasta
    400 g
  • ricotta cheese
    170 g
  • lemons finely grated zest and juice
    2
  • ground black pepper
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 777.8 kcal / 3254 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 1049 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...