Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp coriander seeds
- 8 fresh long red chillies, deseeded if preferred, cut into pieces
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 tbsp ground paprika
- 8 garlic cloves
- 4 limes, zest and juice only, no white pith
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 100 g peanut oil or 100 g grapeseed oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 626.6 kJ / 149.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Lamb saag
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Thai red curry paste
10min
Thai green curry paste
10min
Madras curry powder
15min
Thai red chicken curry
30 min
Rogan josh
1sa 35 dk
Ginger paste
15min
Garam masala powder
5min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min