![Thai red curry paste Thai red curry paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A49A21E4-3B86-4C8B-92F5-321DD6AB8C52/Derivates/25AFEDB8-BA16-47B0-B85B-E90BF7930147.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp coriander seeds
- 8 fresh long red chillies, deseeded if preferred, cut into pieces
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 tbsp ground paprika
- 8 garlic cloves
- 4 limes, zest and juice only, no white pith
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 100 g peanut oil or 100 g grapeseed oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 626.6 kJ / 149.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Thai red curry paste
10p
Beef madras
1h 30min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Prawn and chicken laksa
40p
Madras curry powder
15 min
Thai green curry paste
10p
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Thai red chicken curry
30min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai chilli chicken and basil
30min
Tandoori paste
5 min
Thai green chicken curry
30min