Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g farinha tipo 65
- 150 g sumo de beterraba natural, s/ açúcar
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de mel
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 120 g água
- ½ c. chá de sal
- 3 - 4 pés de alecrim, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 1 - 2 cebolas roxas cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
- 1 - 2 pitadas de sal grosso
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 514 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50 λεπτ.
Fajitas de tofu e vegetais
25 λεπτ.
Chamuças com lentilhas e beringela
1ωρ.
Pides de 3 queijos (pão turco)
1 godz. 40 min
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1 godz. 45 min
Salada de espinafres, grão-de-bico e couve-flor
40 Min
Salada de beterraba e morango
5 λεπτ.
Salada de quinoa, grão e caju
30 λεπτ.
Salada de batata-doce, romã e feta
35min
Crackers doces de sementes
1ωρ. 10 λεπτ.
Medalhões vegetarianos
1ωρ. 10 λεπτ.
Pudim de chia, manga e maracujá
1ωρ. 10 λεπτ.