Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1200
g di brodo vegetale
lub 1200 g di acqua + 3 cucchiaini di dado vegetale fatto in casa - 240 g di lenticchie secche (sciacquate e senza ammollarle)
- 50 g di cipolla a fettine
- 50 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
- 50 g di carota a rondelle
- 1 foglia di alloro secca
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 280 g di pasta tipo ditalini (cottura 8 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e ceci (TM6)
40 min
Pasta e piselli
35 Min
Pasta patate e speck
40 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Pasta patate e provola
55 Min
Pasta e patate con provola
1h
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35 Min
Lagane e ceci in purea
1 godz. 20 min
Lagane e ceci
1h