Pasta e lenticchie
TM6 TM5 TM31

Pasta e lenticchie

4.6 (563 oceny)

Składniki

  • 1200 g di brodo vegetale
    lub 1200 g di acqua + 3 cucchiaini di dado vegetale fatto in casa
  • 240 g di lenticchie secche (sciacquate e senza ammollarle)
  • 50 g di cipolla a fettine
  • 50 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
  • 50 g di carota a rondelle
  • 1 foglia di alloro secca
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 280 g di pasta tipo ditalini (cottura 8 min.)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1665 kJ / 398 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
66.3 g
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
9.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy