Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
-
100
g di scamorza a pezzi (2 cm)
lub 100 g di provola a pezzi (2 cm) - 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 800 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (circa 2 cm)
- 10 g di sale
- 350 g di pasta secca corta e mista (tempi di cottura uguali)
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e piselli
35min
Pasta patate e speck
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e patate con provola
1h
Gattò di patate
1h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min