![Carbonara vegetariana Carbonara vegetariana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/248D15E0-6A56-4309-9896-F7638820CCDA/Derivates/265C9655-111E-478B-BF3F-7FFBC0C97EB0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di cipolla a rondelle (5 mm)
- 70 g di carote a listarelle (5 mm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pasta secca tipo bavette
- 150 g di zucchina a listarelle (5 mm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 80 g di yogurt greco
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Trenette al pesto
45 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Penne al sedano
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Carbonara vegan chic (di Mirko Ronzoni)
35 Min
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
30min
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30min
Gnocchi di carote con crema di zucchine
1h 20min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Carbonara vegana
30min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Penne risottate con verdure
35 Min