Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier5
-
Zucker280 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten230 g
-
Mehl520 g
-
Backpulver2 TL
-
Weichweizengrieß zum Ausstreuen
-
Heidelbeeren (siehe Tipp)1000 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bananen-Karamell-Pie
2h 30min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2h 30min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min