![Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą) Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b2584ca0-7635-44c7-b971-0185134d2e8d/Derivates/31590c97-96e5-4257-8ed1-39580bec81e2.jpg)
Wersje kompatybilne
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 280 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 230 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 520 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 1000 g Heidelbeeren (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Traum
12hod.
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12hod.
Trifle mit Karamellcreme
3 Std. 30 Min
Schokoladen-Torte
3 Std. 20 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Nougat küsst Orange
4sa
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1sa
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.