Oster-Biskuitrolle

Oster-Biskuitrolle

4.4 36 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
14 Scheiben

Składniki

Füllung
  • Gelatine
    6 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Zucker
    120 g
  • Limette unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    ½
  • Himbeeren
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Quark, 20% Fett
    200 g
Biskuit und Fertigstellung
  • Eier
    5
  • Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
    60 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    50 g
  • Mehl
    40 g
  • Speisestärke
    40 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Kakao
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 198 kcal / 829 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 39 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...