Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 75 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch salt
- ½ tsp vanilla sugar or ¼ tsp natural vanilla extract
- 50 g water
Topping
- 900 - 1000 g cooking apples, peeled, cored and cut into quarters
- 30 g caster sugar
- 10 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 915.4 kJ / 218.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 22.9 mg
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 godz. 35 min
Apple cake
1 Std.
Marble cake
2h
Profiteroles
2h
Baguette
3h 45min
Rustic bread
2h
Brioche
5h
Little lemon cheesecakes
6 Std. 20 Min
Citrus and spice spider web cheesecake
6h 10 min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Basic bread
1h 35 min
Chocolate fondant cake
40min