![Buttermilk bread Buttermilk bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35C5DD46-E0CF-4A93-89A9-6C1D2FBABB6A/Derivates/49DB6B18-69F2-4706-931D-ADBB535181BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g buttermilk
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 20 g butter, melted, plus extra for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- mixed seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 741.2 kJ / 178.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 197 mg
Alternatywne przepisy
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Milk bread (Challah)
2h 20 min.
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Butter
10 min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Easy everyday white bread
5h 10min
Basic bread
1 Std. 35 Min
Cheat's sourdough
74h
Easy brioche
1 Std. 50 Min
Basic bread rolls
45 Min