Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g buttermilk
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 20 g butter, melted, plus extra for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- mixed seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 741.2 kJ / 178.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 197 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1h 40min
Iced puff pastry
40min
Five seed bread
1h 50 min
Butter
10 min
Rustic bread
2h
Quick puff pastry
1h 20 min
Soft butter rolls
1h 50 min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Basic bread
1h 35 min
Basic bread rolls
45min
Easy everyday white bread
5h 10min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35 min