![Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42d1e1a3-217f-46bf-9757-c193820cbc39/Derivates/98f46d25-9c5a-4221-929e-95c30729e410.jpg)
Wersje kompatybilne
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde
- 1 garlic clove
- 4 anchovy fillets, drained
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 - 30 g radish leaves (reserve the radishes for the salad)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 pinches curry powder
- 2 pinches cayenne pepper
- 10 fresh chives, finely chopped
- 1 tbsp baby pickled capers, rinsed and drained
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Fish and quinoa salad
- 150 g tri-colour quinoa
- 1100 g water, plus extra to soak
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ lemon, cut into 4 slices
- 1 whole white fish (see Tips)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 30 g mixed salad leaves
- 1 Granny Smith apple, cut into matchsticks
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2385.5 kJ / 568 kcal
- Białko
- 57.8 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 2066 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1 godz.
Fish and prawn stock
20min
Steamed snapper, black beans and rice
1 godz. 10 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15 min.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Pumpkin and ginger soup
35min