Watermelon and raspberry ice cream sandwiches

Watermelon and raspberry ice cream sandwiches

2.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz. 40 min
10 portions

Składniki

Ice cream
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • watermelon flesh cut into pieces (approx. 4 cm)
    800 g
  • caster sugar
    100 g
  • frozen raspberries
    150 g
  • pouring (whipping) cream
    380 g
  • full cream milk
    120 g
Wafers
  • rice malt syrup
    100 g
  • pure maple syrup
    50 g
  • puffed amaranth grain (see Tips)
    50 g
  • puffed millet (see Tips)
    20 g
  • shredded coconut
    20 g
  • poppy seeds
    1 tbsp
  • sesame seeds
    1 tbsp
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • oil for greasing

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 287 kcal / 1208 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...