![Watermelon and raspberry ice cream sandwiches Watermelon and raspberry ice cream sandwiches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5DF30FBD-99E4-4F1B-8973-976553757864/Derivates/9F6FEF76-F11C-4A95-B734-B2A71C2E0A26.jpg)
Wersje kompatybilne
Watermelon and raspberry ice cream sandwiches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 1 tsp vanilla bean paste
- 800 g watermelon flesh, cut into pieces (approx. 4 cm)
- 100 g caster sugar
- 150 g frozen raspberries
- 380 g pouring (whipping) cream
- 120 g full cream milk
Wafers
- 100 g rice malt syrup
- 50 g pure maple syrup
- 50 g puffed amaranth grain (see Tips)
- 20 g puffed millet (see Tips)
- 20 g shredded coconut
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tbsp sesame seeds
- 1 tsp vanilla bean paste
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1208 kJ / 287 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Coconut lime spritzer
5 Min
Steamed lemon cake
2h 20 min
Seeded pastry
Brak ocen
Sea Salt Caramel Cookies (Metric)
24 Std. 50 Min
Chocolate cake pops
1 Std. 55 Min
Jam-filled sweet potato doughnuts
3 Std. 10 Min
Feijoa celebration cake
1h 30min
Pumpkin risotto with bacon
25 Min
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45min
Gluten free pita bread
1 Std. 15 Min
Gluten free chocolate brownie
45min
Gluten free lamingtons
1h 30min