![Olive Vegetable Rice Olive Vegetable Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dfd4d6d6-acb8-4e4e-943b-bc6fe6690d97/Derivates/2f65212d-b507-4294-83a1-1cf868f3de69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 garlic cloves
- 120 g shallots
- 8 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 40 g cooking oil
- 200 g pork belly, skinless, cut in thin slices
- 20 g dried shrimp, soaked to soften, drained
- 200 g pickled olive vegetables (gan lan cai), oil drained
- 20 g chicken stock powder
- 600 g water
- 50 g carrots, cut in cubes
- 350 g parboiled basmati rice, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1013 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Long Bean Rice
1hod. 10min
Mustard Green Rice
35 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Nyonya Fish Maw Soup
1hod. 10min
Pork Belly Cabbage Rice
45 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min