Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g d'eau
-
2
c. à café bombées de fond de légumes ou de viande maison
lub 2 cubes de bouillon de légumes ou de viande, émiettés - 80 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 60 g d'échalotes
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 640 g de riz spécial risotto (Carnaroli ou Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson
- 120 g de vin blanc sec
- ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux cèpes
35min
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Risotto
30min
Champignons farcis
13 godz. 15 min
Sauce béchamel
20min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Risotto aux moules et chorizo
50min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
Risotto aux raisins et champignons
30min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1h
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min