Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre

Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre

4.6 125 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 150 g de farine de sarrasin
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de sel et un peu pour les poireaux
  • 260 g d'eau
  • 45 g de beurre
  • 600 g de poireaux en tronçons d'1 cm
  • du poivre moulu
  • 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
  • 4 tranches fines de jambon cuit
  • 1 fromage de chèvre en bûche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1888 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...