
Wersje kompatybilne
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel et un peu pour les poireaux
- 260 g d'eau
- 45 g de beurre
- 600 g de poireaux en tronçons d'1 cm
- du poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- 4 tranches fines de jambon cuit
- 1 fromage de chèvre en bûche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 452 kcal / 1888 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 34 g