Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık

Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık

2.4 541 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Auberginen (à ca. 200 g)
    4
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    20 g
  • Tomate (ca. 150 g)
    2
  • grüne Spitzpaprika (ca. 100 g)
    2
  • Rinderhackfleisch
    200 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Biber Salçası
    25 g
  • Zucker zum Bestreuen
    1 EL
  • Wasser
    1200 g
  • Reis
    280 g
  • glatte Petersilie abgezupft
    1 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 2119 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...