Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g Zwetschgen, in Stücken (3 cm)
lub 400 g Pflaumen, in Stücken (3 cm) - 50 g Zucker
-
80
g Portwein
lub 80 g roter Traubensaft - 40 g Wasser und etwas mehr zum Anrühren
- 1 Sternanis
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 1 EL Speisestärke
- 250 g Sahne
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Magerquark
- 180 g Brownies (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Schichtdessert mit Kirschen
15min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Stachelbeer-Schichtdessert
2h
Orangen-Likör-Creme
20min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3 Std. 30 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.