Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter weiße Gelatine
- 2 Zitronen, unbehandelt
- 4 Eier, kalt
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 125 g Zucker
- Blaubeeren zum Dekorieren (opcjonalnie)
- Zitronenmelisse zum Dekorieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1177 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1h 20 min
Schokoladenpudding
15 min
Zitronen-Joghurt-Panna-Cotta
6 Std. 30 Min
Zitronen-Basilikum-Eis
12 Std.
Tiramisu-Joghurt
12 Std.
Sahne-Grießpudding
20 min
Cappuccino-Törtchen
1h 5min
Erdbeergrütze
20 min
Pudding Oma Erna
30min
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Vanille-Sorbet
10 Min