![Dänische Zitronencreme Dänische Zitronencreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b49ddb81ccf805ae812e55a860f5543/Derivates/02660fe5c0d8152571745c3c323a6daa1e22e108.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 2 Zitronen, unbehandelt
- 4 Eier, kalt
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kalt
- 125 g Zucker
- Blaubeeren zum Dekorieren
- Zitronenmelisse zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1177 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15min
Eierlikör
15min
Quittenlikör-Pralinen mit Spekulatius-Nougat
2h 30min
Orangen-Creme-Karamell
12h
Erdbeergrütze
20 min
Orangencreme
2 Std. 40 Min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Spargelcrumble mit Parmesanstreusel und Bärlauchdip
35min
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
5 Std. 30 Min
Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini
3 Std. 45 Min
Himbeer-Törtchen
2 Std. 40 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min