Urządzenia i Akcesoria
Dänische Zitronencreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine5 Blätter
-
Zitronen, unbehandelt2
-
Eier kalt4
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker125 g
-
Blaubeeren (opcjonalnie) zum Dekorieren
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
65 mg
Białko
7 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 h 20 min
Blaubeer-Cheesecake
8 h 20 min
Zitronen-Joghurt-Panna-Cotta
6 h 30 min
Orangencreme
2 h 40 min
Rote Grütze Deluxe
30 min
Tiramisu-Joghurt
12 h
Rhabarber-Vanille-Karamell-Eis
9 h
Brombeertarte
3 h 30 min
Birnentarte
2 h
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20 min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1 h 30 min
Limoncello-Torte
2 h 30 min