Urządzenia i Akcesoria
Dänische Zitronencreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine5 Blätter
-
Zitronen, unbehandelt2
-
Eier kalt4
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker125 g
-
Blaubeeren (opcjonalnie) zum Dekorieren
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
65 mg
Białko
7 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orange glaced Cheesecake mit Oreo®-Boden
8 godz. 30 min
Orangen-Creme-Karamell
12 godz.
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Himbeer-Törtchen
2 godz. 40 min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Erdbeereis mit Yogurette®
10 godz.
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20 min
Solero-Dessert
30 min
Milchreis mit Rhabarber
1 godz.
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min