Urządzenia i Akcesoria
Dänische Zitronencreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine5 Blätter
-
Zitronen, unbehandelt2
-
Eier kalt4
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker125 g
-
Blaubeeren (opcjonalnie) zum Dekorieren
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
65 mg
Białko
7 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 min
Ananas-Sorbet mit Crémant
2 godz. 40 min
Orangencreme
2 godz. 40 min
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Zitronen-Mango-Schnitten
6 godz. 30 min
Marzipan-Mohn-Torte
5 godz.
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min
Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce
2 godz.
Bananensplit-Dessert
20 min
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
25 min
Schnelles Haselnuss-Dessert
15 min