Urządzenia i Akcesoria
Dänische Zitronencreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine5 Blätter
-
Zitronen, unbehandelt2
-
Eier kalt4
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker125 g
-
Blaubeeren (opcjonalnie) zum Dekorieren
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
65 mg
Białko
7 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 Min
Erdbeergrütze
20 Min
Pudding Oma Erna
30 Min
Rote Grütze Deluxe
30 Min
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3 Std.
Welfencreme (Welfenspeise)
2 Std. 30 Min
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 Std. 30 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Gegrillte Whiskey-Ananas mit Frischkäsecreme
20 Min
Solero-Dessert
30 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min