Karamell-Zwetschgen-Tarte

Karamell-Zwetschgen-Tarte

4.4 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke

Składniki

Karamell
  • Zucker
    250 g
    250 g brauner Zucker
  • Sahne (siehe Tipp)
    130 - 180 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Essig
    1 EL
Tarte und Fertigstellung
  • Blätterteig aus dem Kühlregal (270 g), z. B. von Tante Fanny
    1 Pck.
  • Crème fraîche
    50 g
  • Paniermehl
    1 geh. EL
  • Zwetschgen in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Baisergebäck grob gehackt
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 1696 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...