Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 130 - 180 g Sahne (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarte und Fertigstellung
- 1 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (270 g), z. B. von Tante Fanny
- 50 g Crème fraîche
- 1 geh. EL Paniermehl
- 300 g Zwetschgen, in Würfeln (2 cm)
- 25 g Baisergebäck, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Rotkohl mit Birne
1h 30min
Orangen-Creme-Karamell
12 Std.
Sherry-Vinaigrette mit Erdbeer-Salat
25min
Kokos-Cheesecakes mit Himbeeren
4 godz.
Birnen-Mandel-Zwiebel-Quiche
1h 30min
Birnentarte
2h
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 godz. 30 min
Karamell-Apfel-Tarte
1h 15min
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1h 15min
Zwetschgen-Trifle
4 godz.
Dänische Zitronencreme
3 Std.