![Baked Mushroom Empanadas Baked Mushroom Empanadas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE6040C3-3E0D-47E8-8DF1-0386A8DDF221/Derivates/36474D14-4271-4AA1-AE83-246B17A1B7D8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanada Dough
- 1 tsp dried mixed herbs (thyme, parsley, oregano)
- 10 oz all-purpose flour
- 3 oz whole wheat flour
- ½ tsp salt
- 2 ½ oz vegetable shortening
- 6 oz warm water
Mushroom Filling
- 4 oz shallots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 tsp dried mixed herbs (thyme, parsley, oregano)
- ½ tsp salt
- 1 pinch dried red pepper flakes (opcjonalnie)
- ½ oz extra virgin olive oil
- 16 oz cremini mushrooms, sliced
Assembly
- 1 large egg
- 1 tbsp water
-
salsa verde, to serve
lub salsa, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 204 mg
Alternatywne przepisy
Green Shakshuka
40 min
Vegan "Crab" Cakes
1h 10min
Artichoke Heart Bruschetta
30 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Beet Hummus
20 Min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™)
25 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Summer Squash Flatbread
50 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Cauliflower Steaks
45min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 Std. 15 Min
Southwest Quinoa
40 min