Baked Mushroom Empanadas

Baked Mushroom Empanadas

4.4 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 pieces

Składniki

Empanada Dough
  • dried mixed herbs (thyme, parsley, oregano)
    1 tsp
  • all-purpose flour
    10 oz
  • whole wheat flour
    3 oz
  • salt
    ½ tsp
  • vegetable shortening
    2 ½ oz
  • warm water
    6 oz
Mushroom Filling
  • shallots cut into pieces
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • dried mixed herbs (thyme, parsley, oregano)
    3 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • dried red pepper flakes (opcjonalnie)
    1 pinch
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • cremini mushrooms sliced
    16 oz
Assembly
  • large egg
    1
  • water
    1 tbsp
  • salsa verde to serve
    salsa, to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 204 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...