![Zucchini and Almond Pulp Bread Zucchini and Almond Pulp Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34c353c7-a9f6-43fc-9865-54fd59a4c47e/Derivates/46744d5f-6315-4f1b-b301-f4d9735db990.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz zucchini, trimmed, cut into pieces (2 in.)
- 4 oz sugar
- 2 large eggs
- 6 oz almond pulp, from homemade almond milk (see Tip)
- 2 ½ oz vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp vanilla extract
- 6 oz all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg
-
3
oz chopped walnuts
lub 3 oz chopped almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 234 mg
Alternatywne przepisy
Hummus
10 Min
Macadamia Pesto
10 Min
Veggie Pulp Crackers
11h 30min
Raspberry Almond Pulp Cakes
50 Min
Green egg whites and ham omelette
35min
Almond Milk
1 Std. 20 Min
Washington Baked Blueberry Oatmeal
1 Std.
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
30 Min
Almond Butter Oatmeal Cookies
20 min
Seedy Almond Low Carb Bread
1 Std.
Almond Butter
5 Min
Hummus (Ilan Hall)
9h 5 min