Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla, la necesaria para engrasar
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 40 g de leche
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 30 g de harina
- 30 g de Kirsch (licor de cereza) (opcjonalnie)
- 80 g de frutos rojos de temporada, (p. ej. frambuesa, moras, zarzamoras)
- 3 yemas de huevo
- 4 cdas de azúcar refinada
- azúcar glass, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1132.7 kJ / 269.7 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 78.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte sucrée
55min
Tarta de limón y merengue
2h 30 min
Sandwich helado de vainilla
14 Std.
Huevos pintados (azul claro)
55min
Baguette
3 godz. 45 min
Pan de caja blanco
2h
Choux y eclairs
1h 30min
Helado de ron con pasas
6h
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Bollos de papa
1h 20 min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Tamales oaxaqueños
2h