Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para gyoza
- ¼ cdita de sal fina
- 60 g de agua
- 120 g de harina de trigo
Salsa
- 40 g de vinagre de arroz
- 40 g de salsa de soya
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g de jengibre, pelado
- 5 g de aceite de ajonjolí
- ¼ cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
- 1 cdita de cebollín, finamente picado
Relleno
- 5 g de jengibre, pelado
- 50 g de col blanca, sin el tallo
- 30 g de cebolla de cambray, solamente la parte verde
- 200 g de camarón crudo, pelado y desvenado
- 10 g de salsa de soya
- 10 g de aceite de ajonjolí
- 1 cda de fécula de maíz, y un poco más para trabajar
- 1 cda de sake
- ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta blanca molida
- ½ cda de azúcar refinada
- aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 252 kJ / 60 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz para sushi
40min
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13h
Gyozas japonesas
50min
Ramen japonés
1hod. 40min
Dumplings de camarón (Xia jiao)
1小时 15 分钟
Masa para wontons
1小时 15 分钟
Bao buns de cerdo
2 Std.
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1小时 15 分钟
Sushi California
1小时
Dumplings chinos de repollo y carne de cerdo
1小时 35 分钟
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1小时 15 分钟
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2小时 10 分钟