Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 75 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 120 g de lait
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 225 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La chantilly à la fraise
- 400 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., très froide
- 80 g de sucre glace maison
- 1 sachet de Chantifix, type Vahiné
- ½ c. à café d'arôme de fraise
- ½ c. à café rase de colorant alimentaire rouge
Le montage
- 250 g de fraises
- 250 g de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2049.9 kJ / 490.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau surprise
12h
Cupcakes à la violette
1h 50min
Gâteau aux framboises et pêches
5h
Makis à la banane
35min
Galette des Rois mangue-chocolat
1h 40min
Cupcake cappuccino
50min
Cheesecake à la citrouille et aux épices
4 godz. 55 min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Layer cake
1h 45min
Cupcakes à la framboise
1 godz.
Cupcake café cappuccino
40min
Tiramisu
5 Std. 20 Min