
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
- 75 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
- 120 g de lait
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 225 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La chantilly à la fraise
- 400 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min. très froide
- 80 g de sucre glace maison
- 1 sachet de Chantifix type Vahiné
- ½ c. à café rase de colorant alimentaire rouge
- ½ c. à café d'arôme de fraise
Le montage
- 250 g de fraises
- 250 g de mascarpone très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 490.4 kcal / 2049.9 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Błonnik
- 2.2 g