Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Rucola
- 80 g Walnusshälften
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 6 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft
-
6
Stängel Minze, frisch, abgezupft
lub 1 TL Minze, getrocknet, gehackt - 1 TL Sumak
- 40 g natives Olivenöl
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Granatapfelsirup, sauer (Nar Eksisi)
- 4 grüne Spitzpaprika (ca. 250-300 g), in Stücken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Chiliflocken (Pul Biber)
- 4 Tomaten (ca. 400 g), gewürfelt
- 50 g Granatapfelkerne (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1252 kJ / 299 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1h
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 Min
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10min
Gurken-Joghurt-Dip - Cacık
10min
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1 Std. 15 Min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 Min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10min
Milch-Mokka - Sütlü Türk Kahvesi
10min
Bulgursalat - Kısır
1h
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 Min