Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası

Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası

4.3 218 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Rucola
    125 g
  • Walnusshälften
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • glatte Petersilie frisch, abgezupft
    6 Stängel
  • Minze frisch, abgezupft
    6 Stängel
    1 TL Minze, getrocknet, gehackt
  • Sumak
    1 TL
  • natives Olivenöl
    40 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Granatapfelsirup sauer (Nar Eksisi)
    30 g
  • grüne Spitzpaprika (ca. 250-300 g), in Stücken
    4
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    1 TL
  • Tomaten (ca. 400 g), gewürfelt
    4
  • Granatapfelkerne (optional)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 299 kcal / 1252 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...