![Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu) Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b045b96711f291ad60dc2d922fdd5ae/Derivates/e99da55c0573796a7bf5fe3c928344cedaf9a66b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi Rice
- 400 g sushi rice
- water, to soak
Katsu chicken and assembly
- 100 g panko breadcrumbs, toasted
- 40 g extra virgin olive oil
- 500 g water
- 80 g rice wine vinegar
- 60 g caster sugar
- 10 g sea salt
- 40 g plain flour
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 500 g chicken breast butterflied, cut into squares (approx. 7 x 7 cm).
- 2 eggs, beaten
- 8 nori sheets
- 100 g cabbage (approx. ⅛), shredded
- 4 tbsp tonkatsu sauce
- 2 tbsp Dijon mustard
- 2 tbsp Kewpie mayonnaise
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2024.7 kJ / 483.9 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 747.2 mg
Alternatywne przepisy
Sushi Rice
1h 5 min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Smash burger taco
40min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
Chinese-style chicken
25 dk
Mini apple crumble cakes
1sa 15 dk
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 dk
Krispy fried chicken
25 dk
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Milo® mousse
1h 5 min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 dk