Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolla en trozos
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 250 g de carne picada de ternera
-
2
cucharadas de tomate concentrado
lub 2 cucharadas de tomate frito - 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 láminas de masa de hojaldre rectangulares de aprox. 25x40 cm
- 1 huevo batido (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3.66 g
- Węglowodany
- 9.73 g
- Tłuszcz
- 13.62 g
- Błonnik
- 0.65 g
Alternatywne przepisy
Masa para empanada con levadura
1sa 20 dk
Fish Po Boy
2 Std. 10 Min
Empanada de bonito
1sa 20 dk
Albóndigas en salsa española
55 dk
Masa para empanadillas
1 godz. 40 min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1 godz. 40 min
Rollo de lasaña
1 godz. 15 min
Bocata de calamares, todo un clásico renovado
3 Std.
Empanadillas de pulpo
1 godz. 30 min
Albóndigas en salsa española para dos
30min
Empanadillas de vigilia
40min