Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para untar el molde
- 200 g de harina de repostería
- 50 g de maicena
- ½ sobre de levadura química en polvo (1,5 cucharaditas)
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 200 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 5.89 g
- Węglowodany
- 40.23 g
- Tłuszcz
- 13.19 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Kugelhopf alsaciano
4h
Mierensinas
1h 10min
Tarta Sacher
3h
Besos de dama
1u.
Tarta de Santiago
1h 10min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Cake de arándanos
1h 30 min
Cake especiado de Navidad
3u. 50min
Galette des Rois
1u.
Bundt cake de chocolate
2u.
Cinnamon rolls de calabaza
2h 15min
Cake de limón con glaseado blanco
1h 15min