Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para untar el molde
- 200 g de harina de repostería
- 50 g de maicena
- ½ sobre de levadura química en polvo (1,5 cucharaditas)
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 200 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 5.89 g
- Węglowodany
- 40.23 g
- Tłuszcz
- 13.19 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Cannelés
26sa
Cake especiado de Navidad
3óra 50p
Tarta de Santiago
1h 10min
Vallobinas
55 min
Clafouti de cerezas
1hod. 20min
Medias lunas de vainilla y avellanas
2h 15min
Tarta de calabaza (Pumpkin pie)
3 Std.
Cake de manzana y especias
1h 15min
Pastas de avellanas
1h 45min
Bundt cake de chocolate
2 godz.
Cookies de dátiles, café y nueces
50 Min
Amaretti
1hod. 20min