Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos
- 210 g de azúcar
- 100 g de harina
- 5 hojas de gelatina
- 200 g de pera (sin piel ni semillas)
- 50 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar glas
Montaje de la tarta
- 1 cucharadita de mantequilla (para engrasar el molde)
- 2 peras sin pelar y cortadas en láminas
- 3 fresas cortadas en láminas
- 1 guinda en almíbar
- 150 g de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.85 g
- Węglowodany
- 41.58 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.41 g
Alternatywne przepisy
Tarta cuajada de caramelo
2 Std. 10 Min
Tarta de fresas y nata
1 Std. 15 Min
Tarta de melocotón
1 Std. 15 Min
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Tarta de cerezas y albaricoques
1h
Tarta de mandarinas
2h 45min
Cheesecake de albaricoques y frambuesas
5 Std. 30 Min
Tatin de pera
45min
Tarta de naranja
5 godz.
Cheesecake de natillas y merengue
1h 30min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3j 20 menit
Tiramisú de limón
6h 25min