Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de dátiles
- 150 g de dátiles sin hueso
- 10 g de mantequilla
- 60 g de agua
- 10 g de agua de azahar
- ½ cucharadita de canela molida
Masa
- 400 g de harina de repostería
-
200
g de mantequilla en trozos
lub 200 g de margarina en trozos - 20 g de leche
- 40 g de agua de azahar
Montaje y terminación
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 497 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cortadillos de cidra
1h
Ma'amoul con relleno de dátiles, pistaches y nueces
2h
Pastelitos de miel marroquíes
1h
Galletas maamoul rellenas de dátiles, pistachos y nueces
2h
Rosquillas de espelta y queso cremoso
50 min
Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán
2h 20 min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1h 5 min
Cake especiado de melón
1h 25 min
Tarta de calabaza (Pumpkin pie)
3 Std.
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h
Perrunillas
30 min