Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de dátiles
- 150 g de dátiles sin hueso
- 10 g de mantequilla
- 60 g de agua
- 10 g de agua de azahar
- ½ cucharadita de canela molida
Masa
- 400 g de harina de repostería
-
200
g de mantequilla en trozos
lub 200 g de margarina en trozos - 20 g de leche
- 40 g de agua de azahar
Montaje y terminación
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 497 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Alfajores de gofio (Canarias)
1h 30 min
Bollo turco extremeño
1 godz. 55 min
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2h 20 min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1 godz. 5 min
Roscos de vino
45 Min
Tarta colibrí (Hummingbird layer cake)
4 Std.
Flan de coco thai
5h
Pastel de cardamomo, anacardos y lima - Sri Lanka
1h 35min
Cortadillos de cidra
1 Std.
Financieros de limón
2 Std.
Galette des Rois
1 Std.