Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 cucharadita de semillas de cardamomo
- 5 clavos
- 30 g de jengibre fresco pelado y en trozos
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 5 granos de pimienta negra
- 6 anises estrellados
- 2 palos de canela
- 1500 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 1115 kJ / 267 kcal
- Białko
- 9.08 g
- Węglowodany
- 20.87 g
- Tłuszcz
- 16.33 g
- Błonnik
- 2.52 g
Alternatywne przepisy
Bebida de avena
2小时 15 分钟
Chocolate vienés
20 Min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Bebida de amaranto
35min
Parfait de pipas de calabaza
6h
Flan de pera a la vainilla
3h 15 min
Bebida vegetal con cúrcuma (golden milk)
15 Min
Florida
5 dk
Chocolate caliente (sin lactosa)
10min
Porridge de quinoa al chocolate
20 Min
Chocolate jamaicano con espuma de leche
10min
Chocolate caliente a la canela
10min