![Mussels with Garlic Sauce Mussels with Garlic Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36bd56cf-8793-48ce-9a07-d93c6597fa69/Derivates/2dbae6e8-7380-4494-a706-2d1331e602b9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, in shell
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil
- 6 garlic cloves, large
- 15 g Dijon mustard
- 100 g water
- 1 Tbsp lemon juice
- 30 g white wine
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.6 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Scandinavian Brunch
No ratings
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45min
Sautéed Prawns
15 Min
Browned Turkey Strips
15 Min
Spaghetti Carbonara
40min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40min
Rosemary Marinade for Beef
5min
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Crab & Prawn Linguine
25min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11hod. 10min