Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, in shell
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil
- 6 garlic cloves, large
- 15 g Dijon mustard
- 100 g water
- 1 Tbsp lemon juice
- 30 g white wine
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.6 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Mushrooms
35min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1 Std. 20 Min
Prawn croquettes (croquetas de gambas)
9 godz. 10 min
Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels; Red Berry Sauce with Ice Cream
1 Std. 15 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Baked Sushi
1 Std. 15 Min
Coconut Prawn Soup
45 min