Urządzenia i Akcesoria
Orange Chiffon Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 slices
Składniki
Sponge Cake
-
orange thin peelings of skin, juice and pulp1
-
medium eggs4
-
salt¼ tsp
-
sugar40 g
-
cornflourplain flour30 g
-
cornflour20 g
-
baking powder5 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
vegetable oilsunflower oil25 g
Orange Curd
-
medium egg1
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar40 g
Assembly
-
icing sugar (optional)1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
161 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
780 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1 godz. 20 min
Orange Caramel Choux Puffs
1 godz. 20 min
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12 godz. 55 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min
Caterpillar chocolate roll
3 godz. 15 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Apple and Cinnamon Swirled Bread
1 godz. 50 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min