Orange Chiffon Cake

Orange Chiffon Cake

4.6 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 slices

Składniki

Sponge Cake
  • orange thin peelings of skin, juice and pulp
    1
  • medium eggs
    4
  • salt
    ¼ tsp
  • sugar
    40 g
  • plain flour
    30 g
    cornflour
  • cornflour
    20 g
  • baking powder
    5 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • sunflower oil
    25 g
    vegetable oil
Orange Curd
  • medium egg
    1
  • unsalted butter diced
    50 g
  • sugar
    40 g
Assembly
  • icing sugar (optional)
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 187 kcal / 780 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 161 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...