Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge Cake
- 1 orange, thin peelings of skin, juice and pulp
- 4 medium eggs
- ¼ tsp salt
- 40 g sugar
-
30
g plain flour
lub cornflour - 20 g cornflour
- 5 g baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
-
25
g sunflower oil
lub vegetable oil
Orange Curd
- 1 medium egg
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g sugar
Assembly
- 1 Tbsp icing sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10hod. 25min
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2h
Milk Chocolate and Banana Cake
3 Std. 35 Min
Chocolate Babka
3 Std.
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min
Honey Butter Biscuits
35 Min
Classic Banana Bread
1h 25 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 Std.
Cheesecake Brownies
1h 55min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min