![Orange Chiffon Cake Orange Chiffon Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5506334b-7a8c-4b14-bc7e-e1d2fb8322fc/Derivates/70dc9db3-fdc5-4849-b0c7-a85b0089352f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge Cake
- 1 orange, thin peelings of skin, juice and pulp
- 4 medium eggs
- ¼ tsp salt
- 40 g sugar
-
30
g plain flour
lub cornflour - 20 g cornflour
- 5 g baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
-
25
g sunflower oil
lub vegetable oil
Orange Curd
- 1 medium egg
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g sugar
Assembly
- 1 Tbsp icing sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 780 kJ / 187 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Classic Banana Bread
1h 25min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Black Forest Gateau
45min
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2h 10min
Yoghurt Cake
1h
Liver Cake
1 Std. 50 Min
Egg White Chocolate Cake
50min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min