Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 85 g olive oil
-
½
tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
lub ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste - 1000 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded
- 200 g chopped tomatoes, canned or fresh
- 100 g dry white wine
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Salted Vegetables Duck Soup
2 Std. 5 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Seafood Rice
1hod. 15min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Sicilian Prawn Salad
40 Min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min